Omega 3 & 6

Welvaartsziekten blijken allemaal in de basis voort te komen uit sluimerende ontstekingen die het lichaam niet opgelost krijgt.

Door onze moderne samenleving met bewerkte voeding, een zittende levensstijl, voortdurende stress en slaap te kort, raakt de balans van vetzuren verstoord.

Deze verstoring heeft directe impact op de kwaliteit van jouw leven. Het resultaat? Vermoeidheid, prikkelbaarheid en een verhoogd risico op een verschillende gezondheidsklachten.

Veel vage klachten worden veroorzaakt door een verstoorde vetzurenbalans

Denk aan klachten als:

Eet jij wekelijks vette vis?

 4-6x per week vette wilde vis (geen gekweekte vis) eten is wat we tegenwoordig nodig hebben om onze vetzuren balans op orde te houden.

Red jij het?

Ik ken niemand die dit wekelijks eet, daarom adviseer ik standaard om dagelijks visolie te suppleren.
Waarom? Omdat iedereen omega 3 vetzuren nodig heeft. Iedere dag.

Het is een essentieel vetzuur dat je lichaam niet zelf kan aanmaken en we dus uit voeding moeten halen.

Ik adviseer de visolie van Eqology dagelijks in mijn praktijk. Deze visolie is hoog gedoseerd, heeft de hoogste zuiverheid en laagste oxidatiewaarde van 4! (= lage oxidatie snelheid). Hierdoor wordt de kwaliteit van de omega 3-vetzuren gewaarborgd. Het is echt veruit de beste visolie en hierdoor zie ik ook snel effect. Denk aan:

Omega 3 zorgt voor versoepeling van de celmembranen. Daardoor kunnen voedingsstoffen beter opgenomen worden en afvalstoffen worden afgevoerd en werkt ontstekingsremmend. Omega 6 is juist verhardend, ontstekingsbevorderend en zorgt voor een sterk immuunsysteem.

Maar wat zijn het nu precies, die vetzuren?

Omega 3 is een natuurlijke ontstekingsremmer en omega 6 een ontstekingsbevorderaar.

Omega 3 uit goede vetten hebben we nodig voor onze cellen. Deze vet soort zorgt ervoor dat de structuur en flexibiliteit van onze celwanden zacht en soepel blijft waardoor het proces met iedere cel in je lichaam goed verloopt. Want zodra je celmembranen zacht en soepel zijn kunnen alle vitamines, mineralen, hormonen, eiwitten, etc. naar binnen kunnen en de afvalstoffen die geproduceerd zijn de cellen weer verlaten,

Bronnen van omega 3: pure zuivere vette vis, zoals: haring, zalm, makreel, sardientjes, tonijn. Er zijn ook plantaardige producten zoals algen, chiazaad, lijnzaad en lijnzaadolie of walnoten en walnootolie

Omega 6 versterkt het immuunsysteem door kleine ontstekingen aan te zetten in je lichaam om je lichaam aan het werk te zetten en om op te schonen. Als je bijvoorbeeld een wondje krijgt moet er een bepaalde ‘ontstekingsreactie’ van je lichaam komen zodat je lichaam het bloed laat stollen en er een wondje ontstaat. Omega 3 zorgt er eigenlijk simpel gezegd voor dat je lichaam niet te veel ontstekingsreacties krijgt.

Omega 6 zit in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en soja olie, maar ook in margarine, halvarine en bak- en braadvetten. Alles wat verhard of gefrituurd is bevat veel omega 6. Denk aan koekjes, chips en gefrituurde snacks. De industriële revolutie heeft er voor gezorgd doordat voeding langer houdbaar moest zijn. Daarnaast zijn we meer voorverpakte voeding gaan eten dat voorzien is van plantaardige oliën. Hierdoor krijgen we meer omega-6 binnen dan ons lichaam nodig heeft.

Je kunt het eigenlijk zien als twee samenwerkende vetten mits ze in balans zijn.

De meest gemaakte fout bij het inzetten van omega 3

Omega 3 is op dit moment een hot topic, wat logisch is als je alle voordelen op een rijtje ziet staan. Vele mensen gebruiken een omega 3 supplement, want wie red het nou om 4-6 keer per week vette vis te eten? En dan heb ik het nog niet eens over verse vis ipv kweekvis wat lastig is te verkrijgen.

Maar het bijslikken van een omega 3 supplement is de meest gemaakte fout. De meeste varianten bevatten namelijk niet heel veel werkzame stof of de olie die gebruikt wordt is niet zo zuiver (=toxisch). Vis kan van zichzelf namelijk behoorlijk wat kwik, lood en/of PCB’s bevatten en deze stoffen wil je niet in je supplement hebben.

Daarnaast smaakt de meeste vis olie naar vis en zijn de supplementen in capsule vorm geoxideerd en dus minder werkzaam.. Kortom; waar doe je goed aan?

⭢ Kies altijd voor een supplement met een lage totox-waarde. Dit laat zien hoe zuiver de omega 3 is.

⭢ Kies je voor capsules weet dan dat de werkzame stof veel lager is door de verhitting en je dus een veel hogere dosis nodig hebt om aan de resultaten te komen.

⭢ Heb je een olie maar smaakt die naar vis? Gooi deze onmiddellijk weg. Ook dit is een niet pure olie en daar kan jouw lijf weinig mee.

⭢ Kijk altijd naar een omega 3 supplement met EPA/DHA erin.

⭢ Gebruik in de eerste 1 á 2 maanden altijd een dubbele dosis om het niveau om hoog te krijgen.

Wil je het echt goed aanpakken? Dan adviseer ik je om te starten met de olie van Eqology. De zuiverste op de markt en de enige die direct na de vangst koud geperst wordt. In onderstaand stukje leg ik je uit waarom deze olie zo fantastisch is.

Waarom Eqology?

Al langere tijd werk ik met de olie van Eqology. In mijn praktijk maar ook in mijn eigen leven zie ik prachtige resultaten voorbij komen. 

Mijn omega 3 visolie supplement voldoet aan de volgende criteria:

 Het is een vloeibaar supplement (goed opneembaar door het lichaam)
 Het is een hoog gedoseerde visolie
⭢ Het is duurzaam (MSC en CoC-gecertificeerd) >, gewonnen uit de snijresten van visfilet, zodat er geen extra (of onnodig) vissen gevangen hoeven te worden
⭢ De visolie bevat omega3 uit kabeljauw geviste afkomstig uit de koudste zeeën van de wereld (Noorwegen) en wordt koud geperst.
⭢ Laagste totoxwaarde (<4) > super verse olie!
⭢ Geschikt voor kinderen
⭢ Geschikt voor zwangere vrouwen
⭢ Zachte smaak
⭢ Geen (vieze) oprispingen
⭢ 100% natuurlijk
⭢ Bevat speciaal geselecteerde olijfolie met een hoog gehalte aan polyfenolen (antioxidanten!)
⭢ Het DHA vetzuur in de olie is hoger dan het EPA vetzuur. DHA is de bouwstof voor je hersenen/zenuwen en celmembranen in het algemeen. EPA is het ontstekingsremmende vetzuur. Van EPA kan geen DHA worden gemaakt, maar
omgekeerd wel. Zo kan je lijf precies reguleren hoeveel EPA het nodig heeft.

Het aanvullen van de voorraad omega 3 in je cellen duurt een aantal maanden. Eqology kiest er daarom voor om een pakket voor 6 maanden, of een maandelijks abonnement gedurende 6 maanden aan te bieden. Je bent dan zeker van een juiste verhouding omega 3/6 en de bijkomende gezondheidsvoordelen zoals meer energie, een betere nacht rust, betere vruchtbaarheid, goed werkend immuunsysteem, hormoonfunctie etc.

Je kan Eqology niet zomaar kopen in de winkel. Het merk werkt echt uitsluitend met gezondheidsprofessionals samen om zo de beste kwaliteit te bieden.

Je kan je via deze onderstaande link inschrijven, ik regel dan dat je de olie thuis gestuurd krijgt.

Je betaalt puur de olie en verzendkosten, er zijn geen kosten aan verbonden dat het ‘via’ mij loopt. Het voordeel voor jou is dat ik er als therapeut tussen sta waardoor jij bij al je vragen bij mij terecht kan. 

Het lijkt me leuk om met jou te connecten!